A Force India főnöke, Vijay Mallya nem egyszer kizárta már, hogy a jelenleg aktív indiai F1-esek – Karun Chandhok vagy Narain Karthikeyan – nála versenyezzenek, arról azonban nem döntött még, hogy a jelenlegi “választékból” ki is kapjon lehetőséget 2012-ben.

A csapatnál 2007 óta ott van a német Adrian Sutil, aki ugyan még ma sem csúcspilóta, de gyakran tud villantani, emellett jelentős szponzori pénzt is hoz a Medionon keresztül, a jövőjét viszont egy büntetőügy fenyegeti. Mellette az igazi tehetségnek számító újonc, a skót Paul di Resta versenyez idén, őt mindenképpen szeretné megtartani az indiai milliárdos.

A nagy kérdés az, hogy jövőre előléptetik-e a szintén igen tehetséges tartalékost, a 2010-ben a Williamsnél bemutatott Nico Hülkenberget, leválthatja-e majd Sutilt a fiatalabb német.

Mallya egyelőre semmit nem akar mondani. “Nagyon korai ez még. A pilótafelállást majd december 15. környékén jelentem be. Nem előbb. Azt akarom, hogy a pilótáim a dolgukra koncentráljanak, ne a jövőjükről kezdjenek spekulálni” – mondta az F1 hivatalos oldalának.