Bár az időmérő alapján még a diffúzoros-motorvezérléses szigorítások után is a Red Bull autója maradt a mezőny legjobbja, a Brit Nagydíjon Fernando Alonso elverte a címvédőket, megszerezte a Ferrari idei első futamgyőzelmét.

Ugyan a sikerbe belejátszottak a változó körülmények és a Red Bull bokszutcai hibája is, Sebastian Vettel szerint egyáltalán nem szabad alábecsülni az olasz csapat jelentette fenyegetést, a következő futamokra még jobban fel kell pörgetniük a fejlesztéseket. A címvédő minden bizonnyal nem felejtette el a Ferrari tavalyi hajráját.

“Nehéz futam volt, a Ferrari és különösen Fernando pedig igen gyors, megvertek minket. El kell ezt fogadnunk, jó lecke volt, most már rajtunk múlik, hogy összekapjuk magunkat és még jobb teljesítménnyel térjünk vissza a következő futamokon. Kritikus szakaszában van a bajnokság” ? magyarázta a német.

“Még mindig jó helyzetben vagyunk, de keményen kell dolgoznunk, mert különben a többiek közelebb kerülnek, mint szeretnénk” – mondta Vettel, aki azért 92 ponttal vezet Alonso előtt és még csapattársa, a második helyen álló Mark Webber is 80 pontra van lemaradva tőle.

A Red Bull főnöke, Christian Horner is elismeri, hogy a Ferrari nagyon gyors volt Silverstone-ban, de azt gyanítja, hogy ebben sokat segíthetett az, hogy az olaszoknak az esős rajt miatt nem kellett használniuk a számukra nem kedvező kemény keverékű gumi, míg náluk a diffúzorkorlázotás jelentett hátrányt.

“Két félből állt a verseny. Az átmeneti esőgumikon nagyon erőseknek tűntünk és a középső szakaszban is rendben voltunk. De a második felében már változtak az erőviszonyok. Talán az üzemanyagteher csökkenése vagy a pálya felgumizódása miatt, de a Ferrari begyorsult, Fernando tempója nagyon jó volt.”

“Látható, hogy ezeknek a (lágy) gumiknak van egy ideális működési intervalluma, mi viszont egy korábban sosem használt (diffúzor-) konfigurációval versenyeztünk” – magyarázta a csapatfőnök.