Mark Webber pályafutása 8. pole-ját szerezte Silverstone-ban

Mark Webber pályafutása 8. pole-ját szerezte Silverstone-ban

Mark Webber (Red Bull-Renault, 1.):
“Nem volt könnyű edzés, de örülök, hogy jól sikerült a csapatnak. Elég unalmas már ez az egész vita [a diffúzorok és a motorvezérlés körül], el tudom képzelni, mennyire unalmas lehet már mindez a nézők számára. Mi csak a vezetésre koncentráltunk Sebbel, ez a mi dolgunk, a “piszkos munkát” a csapatra hagytuk.”

“Az elmúlt néhány hónapban produkáltunk, az az elmúlt évek kemény munkájának az eredményei. Mindegy, hogy a pole-on vagyunk, vagy csak tizedikek vagyunk, a csapat mindig, mindent megtesz a siker érdekében.”
 
Sebastian Vettel (Red Bull-Renault, 2.):
“Nem mondanám, hogy túl nagy volt rajtam a nyomás, de elég nehéz edzés volt. Nehéz volt megítélni, mikor és hol vizes a pálya. A gyorskörömben egy pillanatra nem figyeltem oda, elváltottam magam a célegyenesben, sajnos a végén nem kaptam meg a második esélyt a javításra [elkezdett esni az eső]. Holnap hosszú versenyünk lesz, a gumik tartóssága kulcsszerepet fog játszani.”

“Végig lógott az eső lába, nehéz volt megítélni, mikor fog elkezdeni esni. Elégedett vagyok az eredménnyel, fontos volt, hogy az első sorba kvalifikáljam magam. Nem volt könnyű edzés, elég szorosan alakultak az idők [a Ferrarikkal], de összességében úgy érzem, előreléptünk. Jobb lenne, ha hagynák, hogy arra fókuszáljunk, azon foglalkozzunk, ami a legfontosabb. Mindent összevetve ezt egy nagyon jó eredmény a csapatnak. A hétvége számos pletykája után elégedett vagyok.”

Fernando Alonso (Ferrari, 3.):
“Nagyon elégedett vagyok, nem számítottam ilyen jó eredményre. Talán most vagyunk legközelebb a vezetőkhöz egész évben, általában héttiztedre szoktunk lenni a Red Bulltól az elmúlt versenyeken. Elégedett vagyok az új alkatrészek teljesítményével, amiket ide hoztunk, de a verseny holnap lesz. Remélem, nyomás alatt fogom tudni tartani a Red Bull-os srácokat.”

“Kanadában már második voltam, de itt ez jobb érzés, kicsit meglepetés is. Ezen a hétvégén minden jól működött a kocsin. Főleg itt, Silverstone-ban, ahol sok a gyors kanyar, ami a Red Bulloknak kedvez.
Közelebb vagyunk hozzájuk, mint eddig bármikor, csak egy tizedre. Biztos vagyok benne, hogy holnap, a versenyen nyomás alatt fogjuk tudni tartani őket.”