Lewis Hamiltont és Mark Webbert is beidézte meghallgatásra a versenybíróság a pénteki edzések után, mert mindkét pilóta használta az állítható hátsó szárnyat (DRS) a silverstone-i első szabadedzésen. A szabályok nem rendelkeznek egyértelműen arról, hogy ha valaki esős edzésen, de száraz gumikon van kint a pályán, használhatja-e a DRS-t.

“Azért kellett felmennem a stewardokhoz, hogy megbeszéljük a DRS használatát vizes körülmények között. A szabályok nem részletezik, hogy esős edzésen, száraz gumikon szabad-e használni a DRS-t, ahogy mi tettük ma délelőtt. A versenybírák a véleményünkre voltak kíváncsiak, hogy megértsék, mely pontokon kell tágítani a szabályokat a következő versenyre. Magam is javasoltam néhány kisebb változtatást, hogy a szabályozás egyértelműbb és biztonságosabb legyen” – nyilatkozta Hamilton a McLaren pénteki sajtóanyagában.   

A brit sajtó, amely a Brit Nagydíj felvezetéseként rengeteget cikkezett Hamiltonról, Jenson Buttonról és a McLaren felkészüléséről ezen a héten, azonban elégedetlen a 2008-as világbajnok hozzáállásával. Az Autosport szakírója, Adam Cooper azt panaszolta blogján, hogy elhajtották a McLarentől, amikor szóra akarta bírni Hamiltont. “Lewis senkinek sem nyilatkozik, olvassa el, ami a sajtóanyagunkban szerepel” – válaszolták neki kissé arrogánsan. 

Cooper szégyenletesnek tartja, hogy Hamilton a hazai futama előtt, amikor egész Nagy-Britannia rá kíváncsi, nem nyilatkozik a brit sajtónak.

Hamilton eredetileg azzal húzta ki a gyufát a brit sajtónál, hogy az Európa Nagydíj után azt írta a Twitteren: “Ne higgyétek el, amit az újságokban olvastok!”.

Ezen a héten újabb ellenségeket szerzett, amikor Niki Lauda kritikáira reagálva kijelentette: “Nem érdekel, hogy mit mondanak rólam az emberek. Ha Senna még élne, azt hiszem, ő nagy hatással lenne rám, nagyon sokat jelent számomra. De a többiek nem érdekelnek.”