A Hispania 2011-et ugyanolyan szedett-vedetten kezdte, mint 2010-et, tesztelés nélkül állítottak be Melbourne-be és nem is tudtak kvalifikálni a futamra. Az azóta lezajlott hat versenyen azonban folyamatos fejlődést mutatott a spanyol kiscsapat, a Virgint már beérték, Kanadában pedig a 13-14. helyet szerezték meg, megelőzve mindkét másik újoncot.

Az eredménnyel a konstruktőri bajnokság 11. helyére ugrottak és bár a Lotus tempójától messze vannak, valamint a riválisoknak több 13. helye van eddig, az év végi cél már a 10. hely, jelentette ki a csapatfőnök, Colin Kolles.

“A Kanadai Nagydíj a csapat eddigi legjobb eredménye. Ez a kemény munkánk gyümölcs. Ezután is ugyanígy dolgozunk és bízunk benne, hogy tovább tudjuk javítani az eredményeket. Ez egy erős csapat, sok elszánt emberrel, mindenki 100 százalékot ad bele. Kicsi csapat vagyunk, de nagyon hatékony csapat.”

“Az idő végül mindig megmutatja, hogy kinek volt igaza és kinek nem. Természetesen mindig van min javítani és a kritikák is rendben vannak, ha az emberek tudják, miről beszélnek” – mondta Kolles a csapatot ért korábbi támadásokkal kapcsolatban.

A román-német szakember megerősítette, hogy júliusban megkezdik a munkát a Mercedes szélcsatornájában is, ahol az idei fejlesztések mellette “hamarosan” már a 2012-es autón is dolgoznak majd.

“Még sok futam van ebben az idényben. Tovább akarjuk javítani az eredményeinket, hogy elérjük a célunkat, a 10. helyen végezzünk a konstruktőri bajnokságban!” – mondta Kolles.

Az optimista nyilatkozat mellett azért kevésbé jó hírek is érkeznek a HRT háza tájáról, ugyanis a csapat tulajdonos-elnökét, Jose Ramon Carabantét épp most ítélte el egy spanyol bíróság.

Az üzletembert egy 1997-98-as ingatlancsalási ügyben marasztalták el, három hónapos felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték, emellett 450 eurós pénzbírságot is kiszabtak rá és a három hónapos időszakra a közügyektől gyakorlásától is eltiltották.