F1: Button nem tart ki a McLarennél? 1
F1: Button nem tart ki a McLarennél? 2

F1: Button nem tart ki a McLarennél?

F1: Button nem tart ki a McLarennél? 5
F1: Button nem tart ki a McLarennél? 6
Fotó megosztása:
A McLaren csapatfőnöke nem olyan rég kijelentette, hogy örömmel tartaná meg a Lewis Hamilton-Jenson Button párost akár még öt évig is, és Button is arról beszélt akkoriban, hogy wokingból megy majd nyugdíjba egyszer. Néhány hete úgy tűnt, hogy a több évre szóló hosszabbítás már csak formaság lesz, de úgy látszik, hogy Hamiltonhoz hasonlóan a 2009-es bajnoknak sem akaródzik a hosszú távú elköteleződés.

Button nem olyan rég már arról beszélt, hogy pályafutása vége előtt még jó lenne a Ferrarinál is versenyezni, egy friss interjúban pedig vonakodott elkötelezni magát a mclarenes folytatás mellett, nem kíván olyan hosszú távú szerződést kötni, mint Fernando Alonso a Ferrarival vagy Sebastian Vettel a Red Bull-lal.

“Én nem látom értelmét, hogy hosszú távú szerződést írjak alá. Nem tudom, mit gondolok majd néhány év múlva. Nem tudom elképzelni, hogy még 40 évesen is versenyezzek. Egyszerűen addig akarok versenyezni, amíg győzhetek is” – magyarázta a svájci Blicknek.

“A McLarennek opciója van a jövő évi hosszabbításra, de most csak ennyit tudok. Sok kollégám nem habozik, hogy hosszú távra elköteleződjön, de én azt szeretem, ha nyitott a jövőm” – mondta, hozzátéve, hogy eddig nem is tárgyaltak a szerződésről.

Button ezzel együtt hangsúlyozta, hogy még éhes a sikerre, nem akar kiszállni, azonban ha nem nyer több címet, akkor is elégedetten vonul majd vissza.

“(A 2009-es bajnoki siker) olyan, mintha csak tegnap lett volna, és akkor is olyan lesz, amikor már ősz öreg leszek. Ha nem nyernék több címet, akkor sem azzal az érzéssel távoznék az F1-ből, hogy valamiről lemaradtam. De a győzni akarás nem tűnik el könnyen! Majd akkor hagyom abba, ha már unom a körözgetést vagy nem leszek elég gyors.”