F1: Vettel: Montreal nehéz lesz 1
F1: Vettel: Montreal nehéz lesz 2

F1: Vettel: Montreal nehéz lesz

F1: Vettel: Montreal nehéz lesz

F1: Vettel: Montreal nehéz lesz 5
F1: Vettel: Montreal nehéz lesz 6
Fotó megosztása:
Az idei évben a Pirelli által szállított gumik nagyban befolyásolják a versenyek kimenetelét. Megszokottá vált, hogy egy futam alatt általában háromszor látogatják meg a bokszutcát a pilóták. Valószínű, hogy az a trend Kanadában is folytatódni fog, hiszen a nagydíjnak otthont adó aszfaltcsík év közben közútként szolgál.

“Kanada egy különleges hely. Nem igazi versenypálya, egy szigeten található és közútként használják” – mondta a regnáló világbajnok. “Hasonlít az Ausztrál Nagydíjnak helyet adó Albert Parkra, hiszen az is csak másodsorban versenypálya. A sima aszfalt nagyon csúszós, tavaly pedig tapasztalhattuk, milyen nagy mértékben koptatja a gumikat. Ennek ellenére jó móka ott versenyezni.”

“Nagyszerű verseny, a hangulat fantasztikus, a szurkolók nagyon különlegesek. Ez az egyetlen futam Észak-Amerikában, tényleg klassz hely, csodálatos város, csodálatos emberekkel. Jó ott eltölteni egy hetet, nagyon várom, hogy megérkezünk!”

Vettel csapattára, Mark Webber újabb izgalmas versenyt vár, sok előzési lehetőséggel.

“Montreal hagyományosan lenyűgöző versenyek helyszíne. Az alacsony leszorítóerő miatt több előzési lehetőség kínálkozik. Mindig örülök, ha egy városi pályán versenyzünk.”