Vitalij Petrovnak nincs kétsége afelől, hogy indulhat a jövő heti Kanadai Nagydíjon. A múlt heti monacói versenyen elszenvedett balesete kövekeztében érzett fájdalmai enyhültek.

Az orosz pilóta elmondta, ő biztos volt benne, hogy nem kell kihagynia a kanadai futamot, bár a baleset kellemetlen érzésekkel járt, kezdetben attól tartott, eltörte a lábát az ütközésnél. Most azonban már jól érzi magát, nem aggódik Montreal miatt.

“Fizikailag rendben vagyok” – mondta Petrov. “Sokkal jobban érzem magam, mint a verseny után. A bokám nem fáj, nem látom akadályát, hogy versenyezhessek.”

Ennek ellenére csalódott a baleset miatt – amelynek részese volt Jaime Alguersuari, Lewis Hamilton és Adrian Sutil is -, hiszen megakadályozta abban, hogy az első hatban végezhessen.

“Az ütközésig minden rendben ment, sokkal jobban álltunk, mint azt a kvalifikáció után remélni mertük. Elérhetőnek tűnt a negyedik, vagy akár a harmadik hely is. Ez utóbbiért ugyan nagyon meg kellett volna küzdeni, de a negyedik hely semmiképpen sem volt elérhetetlen, hiszen a tempóm jó volt és voltak még friss gumijaim.”

“Sajnos nagy forgalomba kerültem. Mind Pastor Maldonado, mind Adrian Sutil nagyon lassúak voltak, ennek ellenére nehéz volt előzni. Ezen kívül minden a tervek szerint ment, ezért okoz csalódottságot a végeredmény.”

Eric Boullier, a csapatfőnök megnyugtatónak nevezte a Petrov állapotában bekövetkezett gyors javulást.

Petrov: Ott leszek Montrealban! 1
Petrov: Ott leszek Montrealban! 2

Petrov: Ott leszek Montrealban!

Petrov: Ott leszek Montrealban!

Petrov: Ott leszek Montrealban! 6
Petrov: Ott leszek Montrealban! 7
Petrov: Ott leszek Montrealban! 8
Fotó megosztása:
Petrov: Ott leszek Montrealban! 9


“Megkönnyebbültem, hogy Vitalijnak sem törése, sem ficama nincs, Aggasztóak voltak a baleset utáni pillanatok voltak, de boldogan vettük tudomásul, hogy nincs komoly sérülése.”

“A jó hírek után természetesen kicsit bánkódtunk, hogy nem szereztünk pontokat. Vitalij közel volt ahhoz, hogy a negyedik vagy akár a harmadik helyen fusson be. Az időmérőkre kell ezután összpontosítanunk, hogy jobb pozícióból indulhassunk a vasárnapi futamokon.”

Boullier hozzátette, az a tény, hogy sem Petrov, sem Sergio Perez nem szerzett komolyabb sérüléseket baleseteik során, bizonyítja a Forma-1-es autók biztonságát. A monacói pálya egyes pontjain viszont fejlesztéseket lát szükségesnek.

Petrov: Ott leszek Montrealban! 10


“Megértem a pilóták álláspontját. De úgy gondolom, hogy hideg fejjel kell gondolkoznunk. A Forma-1 – minden olyan sportág, amely a sebességről szól – veszélyes lehet. Viszont az megnyugtató, hogy a ripityára tört autókból a versenyzők sértetlenül szállnak ki.”

“Ez egyértelműen jelzi, hogy a Forma-1 igen biztonságos. A FIA-val karöltve az elmúlt tizenkét hónap során is sok biztonsági fejlesztés történt a pályák és az autók tekintetében.”

“Úgy gondolom, most a részleteken kell dolgoznunk. Ilyen az alagút kijárata Monacóban. Ha ezt megtesszük, a jövőben elmaradnak a drámai balesetek.”