Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen 1
Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen 2

Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen

Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen

Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen 7
Michelisz Norbert, Zengő Dension BMW 320 TC, Hungaroring, WTCC
Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen 9
Michelisz az 5. helyről rajtolhat a Hungaroringen 10
Fotó megosztása:

Michelisz Norbert, Zengő Dension BMW 320 TC, Hungaroring, WTCC

Michelisz Norbert, Zengő Dension BMW 320 TC, Hungaroring, WTCC

Az első futamnak az ötödik, a másodiknak a 6. helyről vághat neki Michelisz Norbert, a Zengő Dension team magyar pilótája az FIA túraautó-világbajnokság (WTCC) vasárnapi versenyein, a Hungaroringen.

Az időmérő első harmadában Michelisz sokáig a nyolcadik helyet tartotta, a később kieső Robert Huff (Chevrolet) vele ezredre azonos, 1:57,885-ös köridőt futott. Huffhoz hasonlóan ideiglenesen Michelisz is kicsúszott a legjobb tíz közül, de a magyar versenyző újabb mért kört futott és 1:57,423-ra javított. Ezzel az ötödik helyre jött fel.

A második futam pole pozícióját a marokkói Mehdi Bennani szerezte meg, aki a fordított rajtrács miatt a legértékesebb, 10. helyen végzett. A Chevrolet csapatvezetőjétől, Eric Neve-től megtudtuk: a bajnokcsapat Rob Huffal is erre a pozícióra pályázott, a mérnökök hol lassításra, hol gyorsításra buzdították rádión keresztül, de az angol végül a 12. időt érte el.

A kvalifikáció második szakaszában – a papírformának megfelelően – a Chevrolet kettőse volt a leggyorsabb. A pole pozíciót a svájci Alain Menu szerezte meg 1:56,545-tel, mögötte a világbajnok, Yvan Muller végzett 1:56,657-tel, míg a harmadik Michelisz bmw-s riválisa, Javier Villa lett 1:56,710-zel.

Michelisz Norbert gyorsköre nem sikerült tökéletesen, a magyar versenyző a nagy akarás miatt két kisebb hibát is vétett, így Tom Coronel mögött ismét az ötödik helyet szerezte meg (1:56,923).

“Az első két rajtsort céloztuk meg mindkét futam rajtfelállásánál, ezt ma sajnos nem tudtuk elérni” –  mondta az időmérő után Michelisz Norbert. “Arra számítok, hogy a harmadik sorból is túl lehet élni mindkét rajtot, de nyilván nagyobb a kockázat, mintha az első két sorból rajtoltam volna. Megpróbálom a lehető legkevesebb kockázatot vállalni, onnantól kezdve viszont hosszúak lesznek a versenyek, sok minden megtörténhet. Az autóban benne van a dobogós helyezés, igyekszem kihozni belőle.”

Az Eurosport és az RTL Klub élőben közvetíti mindkét futamot, az elsőt déli 12 órától. A vasárnapi versenynapra a belépés ingyenes, a paddock-belépő pedig mindössze öt euróba, vagyis 1500 forintba kerül.