Frissítve: A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) hivatalosan is bejelentette, hogy október 30-án megrendezik az elmaradt Bahreini Nagydíjat. Ezzel megerősítést nyertek a korábban kiszivárgott információk.

Zöld utat kapott az FIA-tól a Bahreini Nagydíj. Az arab ország számára jó hírt először Fawaz bin-Isza al-Kalifa sejk, a Bahreini Információs Ügyek Hivatalának elnöke jelentette be Twitteren, később az FIA is megerősítette. “Bahrein Forma-1-es futamot fog rendezni. Az FIA most véglegesíti a dátumot” – írta a koronaherceg.

Eredetileg március 11-13. között rendezték volna meg a Bahreini Nagydíjat, a 2011-es idény nyitányaként, ám a belpolitikai feszültségek, illetve az utcai zavargások miatt lefújták a versenyt. A futam idei újrarendezésével kapcsolatban előbb május 1-jéig, majd június 3-áig adott határidőt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a közel-keleti országnak.

A 2011-es versenynaptár utolsó futama eddig a Brazil Nagydíj lett volna, november 27-én. Emiatt tiltakoztak a csapatok a verseny újrarendezése miatt korábban, mert nem akartak decemberben is versenyezni.

F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat 1
F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat 2

F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat

F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat

F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat 6
F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat 7
F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat 8
Fotó megosztása:
F1: Októberben pótolják a Bahreini Nagydíjat 9


Állítólag az lesz a megoldás, hogy az Indiai Nagydíjat – amelyet eredetileg október 30-án rendeznének meg – teszik át december 11-ére, annak helyére kerülne Bahrein. Így a másik közel-keleti versennyel, az Abu-Dzabi Nagydíjjal követnék egymást, jelentősen csökkentve a szállítási költségeket.

Bernie Ecclestone folyamatosan a verseny megtartása mellett kardoskodott, állítva, hogy anyagi oka ennek nincs, de azért egyes adatok azt mutatják mégis jobban vastagszik az F1 urának pénztárcája, ha lesz futam.