A 2013-ra tervezett 1,6 literes, négyhengeres turbómotorok F1-es bevezetése meghozta az első új érdeklődőt. Jacques Villeneuve volt menedzsere, a BAR-csapat egykori társalapítója, Craig Pollock PURE nevű műhelyéből szállítana erőforrásokat a klienseknek.

“Üdvözöljük a PURE-t a Forma-1-ben! A 2013-as szabályváltoztatásokkal alacsony költségeket, zöldebb és üzemanyag-takarékosabb technológiák kerülnek az F1-be. Sok sikert kívánunk a PURE-nak az FIA-előírásoknak megfelelő erőforrások fejlesztéséhez” – mondta a Nemzetközi Automobil Szövetség elnöke, Jean Todt.

Pollock bízik benne, hogy az év végére elkészülhetnek első motorjaik és megkezdődhet a tesztelés, ezzel pedig előnyben lehetnek az F1-ben most is aktívan részt vevő gyártókkal szemben.

“A sport különböző résztvevőivel történt beszélgetések alapján úgy sejtjük, hogy a mezőny előtt járunk. Ne feledjük, hogy a Mercedesnek, a Ferrarinak és a Renault-nak ott van a mostani V8-as programja, amit folytatniuk kell egészen 2012 végéig, fejleszteni kell a motorjaikat. Mi viszont csak egy motorra koncentrálhatunk” – magyarázta.

A skót azt is elmondta, hogy bár egyelőre még senkivel nem tárgyalt, mire motorjai autós tesztelésére kerül majd a sor, szerinte vásárló csapata is lesz a PURE-erőforrásoknak:

“Szerintem már előbb lesznek klienseink. A sport jelenlegi állása alapján lesznek vásárlóink, ebben biztos vagyok. Hogy kik, azt nem tudom, csakis spekulálni tudnék.”