Felipe Massa húsvét hétfőn, családi körben ünnepelte 30. születésnapját. A kerek évforduló alkalmából Fernando Alonso is üdvözletet küldött neki, amiben a spanyol leírta, mennyire örül, hogy csapattársak a Ferrarinál.

“Szia Felipe, a legjobbakat kívánom a születésnapodra! Te néhány hónappal előbb értél oda, én majd csak júliusban töltöm be a 30-at, így el fogod tudni mondani nekem, valóban olyan különleges-e ez az évforduló” – üzente Alonso a Ferrari honlapján.

“A viccet félretéve, örülök, hogy a csapattársad vagyok a Ferrarinál, azt hiszem, jó párost alkotunk, kölcsönösen tiszteljük a másikat és jól tudunk együtt dolgozni, tudván, hogy a csapat érdekei előbbre valók az egyéni érdekeknél. Remélem, hamarosan lesz egy jó autónk, amellyel a legjobb helyekért versenghetünk, és csak kettőnkön fog múlni, melyikünk nyer” – fogalmazott Alonso.

A spanyol és a brazil pilóta viszonya nem volt mindig felhőtlen. A 2007-es Európa Nagydíj után szóváltásba keveredtek, miután Alonso szerint (aki akkor még a McLarennél versenyzett) Massa feltartotta őt, sőt, neki is koccant a Ferrarival.

Tavaly Kínában Alonso a bokszutca bejáratánál előzte meg Massát, leszorítva az útról saját csapattársát. Júliusban következett a hírhedt hockenheimi eset, amikor Stefano Domenicali csapatfőnök arra utasította a brazilt, hogy engedje maga elé Alonsót, aki így megnyerte a versenyt Massa előtt.