A maláj-brit kiscsapat hivatalosan egyelőre nem erősítette meg a Caterhammel való társulás hírét. A brit F1-es újságíróknak kiküldött meghívójukból csak annyi derül ki, hogy “egy rendkívül érdekes bejelentésre készülünk a csapat jövőjét illetően”.

Joe Saward F1-es szakíró azonban a brit cégjegyzékből kiderítette, hogy egy héttel ezelőtt a Team Lotus főnöke, Tony Fernandes, valamint malajziai üzlettársa, Kamrudin bin Meranun lett a Caterham Cars Ltd. új igazgatója, ami valószínűsíti a Caterham beolvasztását Fernandes cégcsoportjába.

A küszöbön álló Team Lotus-Caterham társulás egy névváltoztatás előjele is lehet, ha a Lotus névért folyó bírósági perben a Fernandes vezette csapat húzná a rövidebbet. Ezzel Fernandesék hűek maradnának a Lotus-alapító Colin Chapman szellemiségéhez is, hiszen a Caterhamet eredetileg ő alapította, majd eladta egy befektetői csoportnak, amely Nagy-Britannia legsikeresebb kisszériás autómárkájává tette.

Riválisuk, a malajziai Proton autógyárat képviselő Group Lotus januárban megegyezett a Renault-val, ennek következtében a Forma-1-es csapat nevét Lotus Renault GP-re változtatták.