A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner még a szezon előtt vetette fel, hogy mclarenes sikertelenség híján egy napon náluk is kopogtathat Lewis Hamilton. Később ugyan a Red Bull-főnök azt mondta, hogy szerinte nem működne jól a Vettel-Hamilton páros, de az üdítőgyártó motorsportfőnöke, Helmut Marko azt állította, hogy az angol mindenkor a lehetséges pilótáik listáján szerepel.

A McLaren-főnök, Martin Whitmarsh pár napja arról beszélt, hogy még öt évig egyben tartaná a Hamilton-Button párost, de amikor csütörtökön az újságírók rákérdeztek 2008-as bajnoknál, hogy egész karrierjét a McLarennél képzeli-e el, Hamilton így válaszolt:

“Hogy őszinte legyek, nem képzelek semmit azon kívül, hogy további bajnoki címeket nyerjek. Szerencsés vagyok, hogy egy élcsapatnál lehetek, ahol jól érzem magam, de még több bajnokságot szeretnék nyerni.”

“A hűségnek is van határa. Ha jó helyen van az ember és elégedett, akkor nincs oka távozni. Mindig is szerettem itt versenyezni, és szeretném is itt folytatni, de a szezon végén mindig mérlegre kell tenni, milyen a helyzet, mi történt” – válaszolt a lojalitását firtató kérdésre.

Amikor rákérdeztek, hogy vonzónak találja-e, hogy egyetlen csapatnál töltse az egész F1-es pályafutását, Hamilton még nyíltabb volt: “Nem igazán, szerintem ebben semmi vonzó nincs.”  

Hamilton pénteken már egy kicsit más hangot ütött meg, igyekezett tompítani a McLarentől való távolodásra utaló szavait.

“Ez csak amolyan mondás, ilyen az élet. A csapat iránti hűségem nem kétséges, hatéves korom óta ez a csapatom. Itt vagyok, elkötelezett vagyok. Amellett, hogy az egyik legeredményesebb pilóta akarok lenni, a csapatot is segíteni akarom. És tőlük is azt várom, hogy segítsenek nekem.”

Az F1-ben 2007 óta versenyző pilótát jelenlegi szerződése 2012 végéig köti a McLarenhez.