Bár az utolsó pillanatban összerakott autóval a Hispania pilótái nem tudták megugrani a 107 százalékos küszöböt az Ausztrál nagydíj időmérőjén, de a Maláj Nagydíj normálisabb körülmények között teljesített edzései után már sikerrel vették az akadályt, Vitantonio Liuzzi alig egy másodperccel maradt el a telet végigtesztelő Virgin gyengébbik autójától.

Az olasz úgy véli, hogy a hétvégi Kínai Nagydíjon akár már el is kaphatják a másik kiscsapatot.

“A malajziai hétvége után sokkal magabiztosabban állunk ehhez a versenyhez. Bízunk benne, hogy a csapat jobban teljesít – sokkal több adatunk van és sokkal jobb elképzelésünk van arról, mi kell az autónak. Lesz pár fejlesztésünk is, amelyekkel gyorsabbak lehetünk, közelebb kerülhetünk az ellenfelekhez.”

“A célunk hogy a fő riválisokhoz sokkal közelebb vagy akár eléjük kvalifikáljunk. A célba érés továbbra is cél, szeretnénk minél több információt gyűjteni, hogy jobban felkészülhessünk az európai futamokra” –  magyarázta Liuzzi.

A Virginnél valóban elkezdhetnek aggódni, hiszen a Hispania már tavaly is bizonyította, hogy képes a javulásra – 2010-ben egyetlen valamire való fejlesztés nélkül is képesek voltak nemcsak tartani, hanem még csökkenteni is a lemaradásukat.