A Maláj Nagydíj első felében Lewis Hamilton még a győzelemre is esélyesnek látszott, de a verseny második szakaszában a mclarenes lelassult a kemény gumikon. Ez lehetőséget adott a felzárkózó Fernando Alonsónak, hogy a harmadik helyre kapaszkodjon – a spanyol mozgó hátsó szárny nélkül támadott, de az egyik kísérletnél belerohant Hamiltonba, a Ferrari megsérült, az orrkúpcsere után a 6. helyen, épp a végére csúnyán hátracsúszott mclarenes előtt zárt.

“Nagyon szoros volt. A verseny utolsó szakaszában nem működött a hátsó szárnyam, ezért a legjobb helyen, az egyenesben nem tudtam előzni. Sajnos összeértünk, eltört az első szárnyam és újra ki kellett állnom. Ez egy dobogóba került, de Kínában újra megpróbáljuk” – mondta az újságíróknak Alonso a futam leintése után, hozzátéve, hogy az autó versenytempója számára is meglepően jó volt azért.

“A futam alatt állandóan elfogytak a gumijaim. Túl korán álltam ki először, utána megint korábban kellett cserélni, folyamatosan a többiek előtt mentem a bokszba, a végére kikészültek a gumijaim” – magyarázta Hamilton.

“Ez egy olyan nap, amit egyszerűen le kell nyelni, és tovább kell lépni. Ilyen a versenyzés. A második helyről indultam, mindent megtettem, de nem tudtam tartani a lépést, mondhatok többet” – foglalta össze a versenyt a mclarenes.

A futam után Alonsót és Hamiltont is meghallgatásra idézték a stewardok az ütközés miatt.