Melbourne polgármestere, Robert Doyle elég egyértelműen fogalmazott a Sunday Herald Sun legutóbbi számában az Ausztrál Nagydíj sorsával kapcsolatban, szerinte a szerződés 2015-ös lejárta után nem lesz több futam. “Én úgy ítélem meg, hogy érdemes felkészülni, az Ausztrál Nagydíj ideje lejárt, nem éri meg az adófizetőknek” – írta, hozzátéve, hogy a “hisztis” Bernie Ecclestone valószínűleg elviszi majd a futamot, örömmel fogadja el “egy ázsiai vagy olajban gazdag közel-keleti ország dollárjait.”

Ecclestone-t felbosszantotta a nyilatkozat, örömmel segít a szerződés idő előtti felbontásában. “Ha a polgármester úgy véli, hogy hisztis vagyok, valószínűleg tudok neki segíteni azzal, hogy ezt be is bizonyítom. Ha Ausztráliának nem kell a verseny, ha fel akarja bontani idő előtt a szerződést, boldogan ülök le vele tárgyalni erről” – fogalmazott Ecclestone.

Az F1 ura szerint a verseny sorsa még akkor sem lenne biztos, ha az ausztrálok ragaszkodnának hozzá. “Nem mondanám biztosra a maradást, már így is borzasztó hosszú időt töltöttünk itt. Azonnali távozásra ugyanakkor nem látok okot, de ha a polgármesternek elege van a megállapodásból, beszélhetünk róla.”

Az Ausztrál Nagydíj főszervezője, Ron Walker Ecclestone szavaira reagálva arra figyelmeztette a melbourne-i döntéshozókat, hogy nem szabad túlfeszíteni a húrt, mert az F1 ura tényleg kényelmesen válogathat az Ausztrália pótlására jelentkezők közül.

“Többen is szívesen jelentkeznének, ha a versenyünk bukik: Oroszország, Inida, a lengyelországi Varsó. Katar, Dubaj és Kuvait is szeretne futamot, New York-kal pedig már tárgyalnak egy Staten Island-i versenyről” – dobott be eddig nem hallott helyszíneket is Walker.