Előléptették Paddy Lowe-öt a McLarennél: eddig főmérnökként dolgozott a szakember, akit most technikai igazgatónak neveztek ki. Ez nagy szó, ezt a címet ugyanis 2005 vége, vagyis Adrian Newey távozása óta nem használta a McLaren.

Technikai kérdésekben továbbra is Lowe képviseli a McLarent a csapatok szövetségében (FOTA), illetve az FIA felé. Tim Goss, az MP4-25 főmérnöke ezentúl nagyobb szerepet kap a wokingi istálló fejlesztési programjában, illetve megkapta Lowe főmérnöki titulusát is. Neil Oatley, aki 25. évét kezdi a McLarennél, továbbra is a formatervezésért és a fejlesztési programok ütemezéséért felel.

“Hárman jobban tudjuk beosztani a munkát, ráadásul Timmel felváltva lehetünk ott a versenyeken” – mondta Lowe. “Fontos, hogy a technikai menedzsment is ott legyen a pályán, mert a pontokat végső soron ott osztják. Ugyanakkor az sem jó, ha mindig távol van valaki, mert így a gyárban végzett kemény munkába becsúszhat egy-két hiba.”

“Az én első számú feladatom az lesz, hogy egy kis csapatot irányítsak” – nyilatkozta Goss. “Ez a csapat autóink specifikációjáért, formavilágáért és fejlesztéséért felel.”