Nem készül el a Hispania új autója az első három, spanyolországi tesztre. Abban bízik a csapat, hogy az utolsó, bahreini gyakorláson már kipróbálhatja az új versenygépet, amelynek nem sok köze lesz a tavalyihoz. Azt lényegében a Dallara építette, a Hispania most önálló úton indult el, a Cosworth-motorhoz ráadásul Williams-váltót kapcsol.

“A 2010-es autót használjuk az első teszteken” – jelentette ki Colin Kolles csapatfőnök. “Amint elkészül a 2011-es modell, azonnal váltunk rá. Azt tervezzük, hogy Bahreinben vetjük be először, teljesen új autó lesz, F111 néven. A Hispania Racing készíti több mérnökcsoporttal együttműködve.”

“Jelenleg körülbelül negyvenen dolgoznak a véglegesítésen, a csoportot technikai igazgatóként Geoff Willis vezeti, a fődizájner Paul White. Tavaly nem volt lehetőségünk tesztelésre az idény előtt, idén pilótáink hozzászokhatnak a Pirelli-abroncsokhoz, vagyis már a spanyolországi tesztek is nagyon fontosak lesznek számunkra.”

Továbbra sem dőlt el, hogy ki lesz Narain Karthikeyan csapattársa a Hispaniánál, az istálló kivárásra játszik. Az biztos, hogy két potenciális jelölttel megszakították a tárgyalásokat: az újoncteszten leggyorsabb Davide Valsecchi nem tud elég szponzorpénzt vinni a gárdához és egyanez a gond a venezuelai Rodolfo Gonzalezzel is. Kolles ígéretet tett arra, hogy a Hispania több bejelentést is tesz a következő napokban.