Hamarosan indulhatnak a munkagépek Austinban, az Amerikai Nagydíj szervezői a várakozások szerint a napokban megkapják az engedélyt a földmunkák elkezdésére. Már hetekkel ezelőtt felvonultak a munkások a területen, de csak kerítéseket húztak fel, illetve talajmintákat vettek, ideiglenes engedély birtokában másra nem is volt jogosultságuk.

Nemsokára azonban kézhez kapják a végleges engedélyt a szervezők, a hatósági eljárásért 900 ezer dollárt fizettek. A megye szóvivője megerősítette, hogy az építkezésre jogosító iratot bármelyik nap kinyomtathatják és lepecsételhetik.

A szervezők ügyvédje, Richard Suttle szerint nem jelent máris késést, hogy csak 2011-ben kezdődhet el a munka. “Decemberben rengeteg előkészítőmunkát végeztünk, úgyhogy jól állunk” – mondta a jogász. “Valójában kicsit előre is szaladtunk az eredeti ütemtervez képest, de nem sokkal.”

A 900 ezer dolláros illetékre azért volt szükség, mert ebből állítják vissza a terepviszonyokat eredeti állapotukba, ha felsőbb szinten esetleg elutasítják a kérelmeket.