Bár a közvetlen Forma-1-es munkától eltiltották, az egykori Renault-főnök Flavio Briatore a mai napig menedzseli Fernando Alonsót és Mark Webbert. Az olasz egy friss interjúban arról beszélt, hogy szerinte a Red Bull-os ausztrálnak nem tett jót, hogy a szezon vége után fedte fel, hogy az utolsó négy versenyen törött vállal indult 2010-ben.

“Jobban tette volna, ha nem fedi fel. Vagy rögtön meg kellett volna tennie” – mondta Briatore a Gazzetta dello Sportnak, hozzátéve, hogy a bajnoki cím viszont nem a sérülésen úszott el kliense számára. “De a címet nem emiatt bukta el, hanem a koreai hiba miatt. Anélkül megnyerte volna.”

Briatore szerint tavaly után idén is mindkét pilótája küzdhet majd a bajnoki sikerért, és bízik benne, hogy Alonsónak idén nem a felzárkózással kell töltenie a szezon jó részét.

“Korai lenne azt mondani, hogy a Ferrari lehet a favorit, szerintem a Red Bull is erős és a McLaren is megint versenyképes lesz. Négyes csatát várok a címért: Vettel, Webber, Alonso és Hamilton küzdhet.”

“Fernando motivált, a Ferrari pedig már az elejétől győztes autót akar adni alá, hogy ne kelljen a többiek után loholnia. Alonso ezt akarja és ezt is érdemli. Mindene megvan ahhoz, hogy 2011-ben megnyerje a címet” – magyarázta az olasz.