A Ferrari Madonna di Campiglio-i médiahete, a Wrooom zárónapján az elnök, Luca di Montezemolo is nyilatkozott az újságíróknak. A vezér korábban elég keményen kritizálta Felipe Massát a 2010-es gyenge teljesítménye miatt, de ezúttal arról beszélt, hogy teljesen elégedett az Alonso-Massa párossal.

“Az egyetlen dolog, amivel biztosan nincs problémám, az a pilóták. Nagyon elégedett vagyok a két versenyzőmmel, és bár nem akarom kimondani, ki a világ legjobb pilótája, tudom ki az” – állította Montezemolo.

Fernando Alonso pár napja Michael Schumachert nevezte meg 2011-es legveszélyesebb ellenfeleként, és az elnök is méltatta korábbi szupersztárját.

“Nem lepett meg, hogy Alonso ezt mondta. Ez jó önöknek, az újságjaiknak is. Biztos vagyok benne, hogy más mást nevezne meg, Hamiltont vagy Vettelt. Ez jó, de majd meglátjuk az első futamon. Michael ma is a szívemben van, az életem része. A Ferrari történetének is nagyon fontos része. Én azok közé tartozom, akiknek szemernyi kétsége sincs róla, hogy fantasztikus versenyző.”

Schumacher mellett másokat is dicsért Montezemolo, kiélezett versenyt vár idén.

“Legalább három, talán négy versenyképes csapat is lesz. Ott van a pilóták új nemzedéke. Szerintem Rosbergnek fantasztikus éve volt. Intelligens és gyors. Az pedig a legjobb bizonyíték, hogy végig gyorsabb volt Michaelnél. Különböző okai lehetnek ennek, de én csak az időket nézem.”

“Vettel egy másik kiváló példája az új generációnak. És vannak még mások is, akik versenyképes autóval jók lehetnek. Rosberg pedig az egyik legjobb.”

Bár most Rosberget rajongta körül, Montezemolo korábban már leszögezte, hogy Vettelt előbb-utóbb Ferrariba ülteti. A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko erre nemrég úgy reagált, hogy a német bolond lenne odamenni Maranellóba, amíg a kivételezettnek tartott Alonso is ott van – a Ferrari-elnök most visszalőtt, szerinte az üdítős csapat inkább csak hallgasson.

“Vannak olyanok, akik bajnokságot nyertek, de nem tudnak bajnokként viselkedni. Majd ha 10 százalékát megnyerték annak, amit mi, akkor válaszra méltatjuk őket!”