Bár a McLaren a többi élcsapattal ellentétben a február 1-jén kezdődő első, valenciai tesztre még nem viszi el az új autóját, a csapatfőnök szerint ezzel csak nyerni fognak, az MP4-26-os egy új ötletekkel felvértezett járgány lesz.

“Az MP4-26-ossal a terveknek megfelelően haladunk, február 4-én bemutatjuk. Azután jön a szokásos tesztelési munka” – nyilatkozta Martin Whitmarsh az F1 hivatalos oldalának. “Úgy érezzük, hogy az ütemtervünk optimális, Jenson Button és Lewis Hamilton így kaphatja a lehető legjobb csomagot a szezonnyitóra. És ezzel épp csak elkezdődik majd az egészen a november 27-ei Brazil Nagydíjig tartó fejlesztési munka.”

“2011-re új szabályok vannak, az MP4-26 pedig nemcsak hogy megfelel majd ezeknek, de néhány friss fejlesztési ötlettel ki is használja az új szabályok nyújtotta lehetőségeket. Szóval lesznek újdonságok, de természetesen most nem mondhatok ezekről többet.”

A Red Bull tavalyi kettős sikere után a Ferrari és a McLaren is hoppon maradt, de ahogy Maranellóban, 2011-re Wokingban is mindkét bajnoki cím megszerzése a cél.

“A McLarennek egyetlen küldetése van: győzni. Tavaly öt futamot nyertünk, köztük három kettős győzelemmel, a konstruktőri bajnokságban pedig a hagyományos ellenfelünket, a Ferrarit jelentősen megelőzve lettünk másodikok. Ezzel sok csapat nagyon elégedett lenne, de mi nem voltunk és nem is vagyunk.”

“A küldetésünk a győzelem, az öt futamgyőzelem és a konstruktőri második hely pedig nem kielégítő diadal számunkra. Nem is kell mondanom, hogy idén jobbak akarunk lenni. Természetesen most nem lehet jósolgatni, de úgy gondoljuk, versenyképesek leszünk. Persze az ellenfeleket sem becsüljük alá, ők is biztosan keményen dolgoznak, mint mindig.”

Whitmarsh olyannyira komolyan veszi a riválisokat, hogy 2011-re a Ferrari és a McLaren mellett a Mercedes GP-vel is számol.

“2010-re mondhatjuk, hogy három csapat harca és kétségkívül izgalmas idény volt. De nem lennék meglepve, ha 2011-ben ezen a három csapaton kívül mások is beleszólnának.”

“Ami a Mercedes-Benzet illeti, mi itt a McLarennél 1995 óta dolgozunk velük, így nagyon is jól tudjuk, milyen erős és hatékony versenyzők. Ross Brawn és a csapata, plusz Michael Schumacher és Nico Rosberg nagyon meggyőző. Nem lenne meglepetés, ha sokkal komolyabb kihívók lennének idén, mint 2010-ben voltak.”