Mark Webber és Sebastian Vettel viszonyának megromlását a közönség közelről figyelhette 2010 folyamán, a Red Bull bajnoki címért küzdő két pilótája azonban a szezonzárót követően békét kötött. Webber ennek ellenére hangsúlyozza, hogy barátságról nincs és nem is lehet szó.

“Egészséges tisztelet van. Kell, hogy legyen, mert nélküle nem lenne esély a küzdelemben. Tisztelni kell az ellenfeleket, mert ha nem, az ember elkényelmesedik” –  mondta Webber az ausztrál Sun-Heraldnak.

“De igazi barátságokat nehéz kötni. Jó barátokat inkább a szakmáján kívül talál az ember. Persze az F1-ben is akad egy-kettő az évek alatt, de őket egy kézen meg lehet számolni. Az ember azt gondolná, hogy létezik valami bajtársiasság, de valójában mindenki csak önmagára számíthat.”

Bár Webber a csapat előtt is eltitkolta, hogy a 2010-es idény utolsó négy futamán törött vállal versenyzett, azt állítja, hogy a siker egyik kulcsa a bizalom.

“Szerintem az elszántság, a szenvedély és a tanulási hajlandóság nagyon fontos. A tapasztalat is jó, azt nem lehet csak úgy megvenni. És sosem lehet tudni, ki figyel, ezért mindig igyekezni kell.”

“Hallgatni kell azokra, akik segíthetnek, és meg kell őrizni a folyamatosságot, ki kell tartani azok mellett, akikkel együtt indultunk. Nagyon jó a bizalom azokkal, akikkel szakmailag együtt lehet előrejutni. Elég egy maroknyi ember, de mellettük mindig ki kell tartani.”