A német hatóságok nyomozást indítottak egy német bankár, Gerhard Gribkowsky ellen. Gribkowsky a BayernLB pénzintézet egyik vezetője volt, a Kirch médiabirodalom csődje miatt a bank több másikkal együtt a Forma-1 tulajdonosává vált 2002-ben.

A bankok Gribkowskyt választották képviselőjüknek, aki szoros kapcsolatot alakított ki Bernie Ecclestone-nal. Együtt küzdöttek a gyártók törekvései ellen, akik GPWC néven rivális sorozat létrehozásával fenyegetőztek, Gribkowsky közben megvívta a maga jogi csatáit a tulajdonjogokért is.

2005-ben a bankok eladták tulajdonrészüket Ecclestone cégének, a CVC Capital Partnersnek, Gribkowsky így eltűnt a Forma-1-ből. Később különböző balul sikerült tranzakciók miatt kirúgták a banktól, de nem emiatt nyomoznak ellene. A vizsgálat oka egy rejtélyes, átszámítva tízmilliárd forintos átutalás, amelyből Gribkowsky egy alapítványt hozott létre.

Gondos vizsgálatok ellenére máig sem sikerült kideríteni, hogy a mauritiusi és virgin-szigeteki offshore cégektől érkezett átutalás mögött ki áll. Feltételezések szerint Ecclestone, aki így mondott köszönetet Gribkowskynak a hosszú éveken keresztül végzett munkájáért.