Bár a Red Bull szeretné hosszú évekre lekötni Sebastian Vettelt, a fiatal német korábban többször is utalt rá, hogy egy nap szívesen ülne át a Ferrariba. A csapat tulajdonosa, Dietrich Mateschitz nemegyszer nyilatkozta már, hogy örökre nem láncolják le Vettelt, ha nem tudnak neki bajnoki autót adni, elengedik, de bízik benne, hogy a csodagyerek még sokáig őket erősíti.

“Vettel még világbajnok lesz néhányszor. Feltéve, ha a megfelelő autóban ül. Mi mindent megteszünk majd, hogy megadjuk neki ezt az autót. Ha nem vagyunk erre képesek, akkor el kell majd engednünk oda, ahol megint bajnok lehet” – mondta egy tévéműsorban az osztrák milliárdos novemberben.  

A német Express most arról ír, hogy a Ferrarinál már Felipe Massa utódjaként gondolnak a német tehetségre, sőt maga az elnök, Luca di Montezemolo sem titkolja, hogy Maranellóba várják Vettelt:

“Sebastian gyors, intelligens és fiatal. Előbb vagy utóbb egy vörös autót fog vezetni” – jelentette ki az olasz.

A lap azt is hozzáteszi, hogy a Ferrari állítólag a Red Bull tervezőzsenijét, Adrian Neweyt is megkörnyékezte idén, az angol sztármérnök azonban visszautasította az ajánlatot.

A friss világbajnok jelenlegi szerződése 2011-ig él a csapattal és opciója van 2012-re, utána azonban a legjobb ajánlatok között válogathat majd, hiszen a Red Bull és a Ferrari mellett a McLaren is szívesen alkalmazná, és minden bizonnyal a Mercedes GP is örömmel ültetné a “nemzeti” csapat egyik autójába a német sztárt.