Élesen kritizálta az idei Forma-1-es idényben hatodik helyezett Felipe Massát a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo. “A szezon közepén Felipének egyszer csak elege lett, és elküldte a testvérét versenyezni – viccelődött az újságíróknak hétfő este Montezemolo. – Ez a teljesítmény tízes skálán hetes. Alonsónak ez volt az első idénye nálunk, és bár végül neki sem sikerült nyernie, az ő évét 9,5-re értékelem.”


Míg a brazil versenyző a pilóták pontversenyében csupán a hatodik helyen zárt, csapattársa, a kétszeres világbajnok spanyol Fernando Alonso az utolsó futam előtt még vezette a tabellát, de Abu-Dzabiban csak hetedikként futott be, így végül második lett a végelszámolásnál.

A 2008-ban ezüstérmet szerzett Massa 2009-ben a Hungaroringen elszenvedett fejsérülése miatt kénytelen volt kihagyni az idény hátralévő részét és csupán a 2010-es szezonnyitón tudott először újra rajthoz állni. A 29 éves pilóta szerződése 2012 végéig szól. De Kimi Räikkönen elküldése óta tudjuk, hogy ez csak elvi lehetőség.

Nem először példálózik a testvér kifejezéssel Montezemolo, amikor Michael Schumacher bejelentette, hogy a Mercedes csapathoz igazol, róla azt mondta, hogy az ikertestvére ül az ezüst autóban.

Forrás: MTI