Eredetileg azt tervezte a Tony Fernandes vezette Team Lotus, hogy a csapat egykori legendás, fekete-arany festésével vág neki a következő idénynek. Csakhogy érkezett a Lotus-csoport, amely bevásárolta magát a Renault-ba, a Lotus Renault GP 2011-es festése pedig éppen fekete-arany lett.

Egy ideig úgy volt, hogy a Team Lotus nem enged és kitart eredeti elképzelése mellett, aztán előtérbe kerültek azok az érvek, hogy a színek nem jelentenek semmit. Ebben a szellemben született meg a végleges döntés, a csapat marad az idei, döntően zöld festésnél.

“Hülyeség, ha négy ugyanolyan autó van a mezőnyben” – indokolta a döntést Fernandes. “Nem vagyunk gyerekesek és nem hagyjuk, hogy az érzelmeink vezessenek minket. Pragmatikusak vagyunk.” Fernandes szerint amúgy is kapott néhány kritikát a csapat az eredeti tervek miatt, hiszen az eredeti fekete-arany fényezést végső soron egy cigarettamárka inspirálta.

Közben kiderült az is, hogy a Fernandesszel szemben fogadást vesztett Richard Branson mikor öltözik AirAsia-stewardessnek. “Február 21-én, a London-Kuala Lumpur járaton lesz szolgálatban Richard” – írta Fernandes a Twitteren.