Most megjelent könyvében Mark Webber bevallotta, hogy négy futammal a 2010-es világbajnoki sorozat vége előtt ismét eltörte a vállát.

Ahogyan 2008 végén is, ám azt akkor nem vallotta be munkaadójának, a Red Bullnak, csak az azzal egy időben elszenvedett lábtörést. Ezek a sérülések látszólag meggyógyultak, ám Webber egy műtét miatt mégis kihagyta a Pirelli gumik tesztjét a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után.

Sokan gondolhatták, hogy a beavatkozásra a korábbi csonttörés miatt volt szükség, de Webber most beismerte, friss sérüléssel küzdött, miközben a világbajnoki címért hajtott.

Könyvében leírta, hogy szeptember végén, a Szingapúri Nagydíj után törte el a vállát Ausztráliában, ismét egy kerékpárbaleset miatt. Egy barátja előtte esett el és már nem tudta elkerülni az ütközést.
Úgy döntött, hogy titokban tartja, ezért nem szerzett róla tudomást Christian Horner, a csapatfőnök. Csak a személyi edzője, Roger Clearly és a FIA orvosa, Gary Hartstein tudott róla. Japánban és Koreában kortizon injekciókkal kezelték sérülését.

Ez megmagyarázza az utolsó négy futamon nyújtott gyenge teljesítményét. Balesetét megelőzően Webber 21 ponttal vezetett Alonso előtt, míg csapattársa, a későbbi világbajnok Vettel 31 egységgel volt tőle lemaradva.