Mosley: Szerencsére nem Alonso lett a bajnok! 1

Max Mosley szerint Alonso világbajnoki győzelme nagy vitákat váltott volna ki.

Max Mosley, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) korábbi elnöke szerint a Forma-1-nek jót tett, hogy nem Fernando Alonso nyerte meg a 2010-es sorozatot.

A spanyolt Sebastian Vettel győzte le, a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíjon. Vettel futamgyőzelmének köszönheti a sikert, így négy ponttal előzte meg az összetettben Alonsót, aki a hetedik helyen zárta az utolsó versenyt.

“Vettel megérdemelte a címet, aki minden tekintetben kiváló világbajnok.” – mondta Mosley. “Egy szimpatikus ember, nyugodt és természetes jelenség.”

Arra a kérdésre, hogy meglepte-e Alonso veresége, a következőket válaszolta: “A Ferrari  a szezon közepétől kezdve kiválóan teljesített. Már majdnem búcsút mondhattak a bajnokságnak, amikor ismét helyzetbe hozták magukat. Ennek ellenére örülök, hogy nem a Ferrari győzedelmeskedett.”

A Német Nagydíjon végrehajtott csapatutasítás miatt érez így, ahol Massa előzékenysége Alonsónak hét plusz pontot jelentett.
“Az egész világ arról beszélt volna, hogy a Ferrari hogyan lett bajnok és a csapatsorrend kérdése ismét a felszínen lenne. Kétlem, hogy ez jót tett volna a Forma-1-nek.”

“Hála Istennek, az utolsó futamon elkövetett stratégiai hiba miatt Alonso elbukta a biztosnak tűnő világbajnoki címet! A Forma-1-nek eggyel kevesebb problémával kell szembenéznie.”