Ahogy korábban, a brit Autosport idén is elvégezte év végi közvélemény-kutatását a Forma-1-es csapatfőnököknél, hogy kiderüljön, az igazi szakértők kit tartottak a szezon legjobb pilótájának.

A 12 csapatvezér szavazatainak összesítése alapján a végeredmény ezúttal sem esett egybe a bajnokság végső állásával, ahogy tavaly, idén is a pontversenyben másodikként végző versenyző, azaz ezúttal Fernando Alonso került ki győztesen.

“Nagy örömmel hallom, hogy a csapatfőnökök többsége engem választott az év legjobbjának, persze mondanom sem kell, hogy jobb szerettem volna világbajnokként megkapni az elismerést. De ez így is egy újabb ok arra, hogy a finálé csalódása ellenére fantasztikus szezont mondhassak magaménak” – mondta Alonso, aki tavaly a negyedikként zárt ugyanezen a szavazáson.

A tavalyi favorit – és idei bajnok -, Sebastian Vettel most a második helyen zárt, mögé Lewis Hamiltont, Mark Webbert és Robert Kubicát rangsorolták a csapatvezérek.

A top10-be befért még a címvédő Button, a Michael Schumachert alaposan elverő Nico Rosberg, egyedüli újoncként Nico Hülkenberg, valamint két brazil, Felipe Massa és a veterán Rubens Barrichello.

Az idény legjobbjai a csapatfőnökök szavazatai alapján

 1. Alonso     229 pont
 2. Vettel     220 p
 3. Hamilton   196 p
 4. Webber     146 p
 5. Kubica     129 p
 6. Button      86 p
 7. Rosberg     68 p
 8. Hülkenberg  17 p
     Massa       17 p
10. Barrichello 11 p