Több német forrás, köztük a Bild is azzal állt elő az elmúlt napokban, hogy a bajnoki siker elmaradása esetén a Red Bull tulajdonosa, Dietrich Mateschitz menesztheti a csapatot az alapítása, 2005 óta vezető Christian Hornert.

Az F1-es mércével igen fiatal, 36 éves angol helyzetét komolyan megingathatja, ha a mezőny legjobb autójával rendelkező csapat egyik pilótája sem nyeri meg a címet. Már jó ideje sejthető az is, hogy az osztrák kézben lévő alakulat német ajkú és brit fele között feszültség van a pilóták támogatását illetően: míg Mateschitz és jobbkeze, a csapatnál formálisan semmilyen szerepet nem vivő Helmut Marko egyértelműen a “Wunderkindet”, Sebastian Vettelt szeretné bajnokként látni, Hornerék nem látják ilyen egyértelműen a helyzetet.

A Bild egyébként azt is hozzáteszi, hogy Hornerrel együtt akár a tervezőzseni Adrian Newey is mehet, ugyanis állítólag a két vezető szerződése kapcsolódik.

A pletykát érdekes módon épp az a Gerhard Berger bélyegezte ostobaságnak, aki közismerten jó viszonyt ápol Mateschitzcel, és korábban a testvércsapat, a Toro Rosso főnöke volt. Berger két nappal ezelőtti nyilatkozatát, miszerint Mark Webber szándékosan ki akarta ütni ellenfeleit a Koreai Nagydíjon, akár az ausztrál és általában a csapat destabilizálására tett kísérletként is lehetett értékelni – cseppet sem vad elképzelés, hogy pont ő válthatná Hornert a Red Bull Racing élén.

“Ostobák és sportszerűtlenek ezek a pletykák. A Red Bull mindkét bajnoki cím megnyerésére esélyes, egy sikertelen szezon nem így fest” – védte meg Horner munkáját Berger.