Pole-t szeretett volna a McLaren Koreában, ehhez képest Lewis Hamilton a negyedik, Jenson Button a hetedik helyet szerezte meg. Hamiltonnak nem volt válasza a két Red Bull és Fernando Alonso tempójára, elfogadta, hogy számára a második rajtsor volt a maximum.

“Természetesen a pole-t akartuk, nagyszerűen dolgozott a csapat, az autó is jó volt egész hétvégén” – mondta Hamilton. “Azt hiszem, többet sikerült kihoznom belőle, mint amennyi benne volt, ennél többet nem várhattam tőle. Fogalmam sincs, hol találtak fél másodpercet, de még harcban vagyunk, van egy csomó hosszú egyenes, ez kedvezhet nekünk.”

“Úgy érzem, versenyképesek vagyunk, a hosszú egyenesek jók, az autó ezekben a legjobb. Abból kell kihoznom a maximumot, amink most van. Ami a bokszutcás incidenst illeti, van egy hupli a bejárati íven, ezt eltaláltam, és húha, majdnem nagyon odacsaptam.”

Jenson Button jó rajtban reménykedik. “Az autó jó volt tegnap, még ma délelőtt sem volt gondom vele” – értékelt az autójára már a Q1-ben panaszkodó Button. “Délután egyszerűen nem tudtam felmelegíteni a gumikat. Jó hír, hogy legalább a tiszta oldalról indulhatok, két hosszú egyenes vár ránk, izgalmas rajt lesz.”

Martin Whitmarsh csapatfőnök szerint csalódás a McLaren számára a koreai időmérő. “Meglehetősen hűvös volt ma a pálya, ez ellenünk dolgozott” – vélekedett Whitmarsh. “Nehéz volt felmelegíteni a gumikat, de a versenytempónk jó, a maximumra megyünk vasárnap!”