Az F1 ura, Bernie Ecclestone egy friss interjúban megint a szerinte túlságosan sok mindenbe beleszólni akaró Forma-1-es csapatokat ostorozta, szerinte nekik csak a versenyzéssel kellene törődniük, a többire ott van ő.

“Jobb lenne belátniuk, hogy a saját dolgukat kellene végezniük, és nem másokkal kellene foglalkozniuk. Ami a Forma-1-nek jó, az jó minden résztvevő számára is, beleértve a csapatokat, a cégeket is. Túl sokan vannak elfoglalva azzal, ami csak nekik jó. Ugyanez van a szabályokkal is, mindenki csak arra gondol, hogy ők mivel nyerhetnének” – mondta a csapatok vezetőiről a kisember.

“Nem is az egóról van szó, inkább ostobaságról. Globálisan kellene nézniük a dolgokat. Minden csapat verseng, mind győzni szeretne, amit támogatok is, de egyenlő feltételek között kellene a győzelemre törekedni, nem úgy, hogy előnyt szereznek maguknak.”

“Ha úgy kerülnek előnybe, hogy valaki jó autót tervez vagy jobb a pilótájuk vagy a stratégiájuk, az szuper! De nem kellene úgy rendezniük a dolgokat, hogy abból saját előnyük származzon.”

Ecclestone nem először morog a csapatok szervezete, a FOTA szabálymódosítási javaslatai, saját kezdeményezései miatt, korábban is bevallotta már, hogy a konfliktusok, a problémák éltetik. Annak ellenére, hogy hamarosan 80. születésnapját ünnepli, erről nem is akar lemondani.

Az angol a Bild am Sonntagnak adott interjújáról 25 percet késett, amit azzal indokolt, hogy épp “problémákat oldott meg”. “Ha abbahagyom a munkát, már nem oldhatok meg több problémát. Ha nem oldhatok meg problémákat, az pedig a vég kezdete. Szóval dolgozom. Dolgozni pedig szeretek” – magyarázta.

A kérdésre, hogy az esetleges utódját hol találhatnák meg, Ecclestone nem is tudott válaszolni: “Fogalmam sincs. Talán kereshetnének egy újabb használtautó-kereskedőt” – utalt saját múltjára a kisember.