Japánban is ülésezett a Forma-1-es csapatok szövetsége (FOTA), a téma a versenyhétvégék megreformálása volt. Vissza-visszatérő téma, hogyan lehetne izgalmasabbá tenni a lebonyolítást, az egyeztetések során felmerült, hogy a Suzukában kényszerből választott kétnapos rendszer legyen általános.

Noha kevesen támogatták az egynapos mínuszt (különösen, mert a pályáknak szükségük van a háromnapos lebonyolításból származó extra bevételre), abban mindenki egyetértett, hogy a péntekeket jobban is ki lehetne használni.

“Szerintem a kétnapos formátum jól működött a nehéz japán körülmények között” – mondta Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke. “Ugyanakkor inkább a pénteki napokat kellene vizsgálnunk. Talán áttesszük erre a napra a technikai ellenőrzést és kitaláljuk, hogyan futhatnánk ezeken a napokon.”

“Személy szerint én továbbra is azt támogatom, hogy szombaton legyen az időmérő, vasárnap a verseny, de a péntekkel valóban többet is tehetnénk. Annak nincs sok értelme, hogy a csapatok már szerdán ott vannak egy adott helyszínen, a programpontok összesűrítése működhet, akár a fiatalok is több szerepet kaphatnának pénteken.”

Monisha Kaltenborn, a Sauber vezérigazgatója sem tartja valószínűnek, hogy kétnapos rendszerre állna át a Forma-1, de a változások szükségességét ő is kiemelte. “Valamit tennünk kellene, hogy izgalmasabbá tegyük a versenyhétvégéket” – jelentette ki Kaltenborn.