Az idén stabil középcsapattá előlépett Force India jó ideje csatázik a Williamsszel a konstruktőri bajnokság hatodik helyéért, azonban míg a grove-iak az év második felére feljavultak, a silverstone-i kiscsapat lendülete megfogyatkozott.

Rubens Barrichello Japán Nagydíjon szerzett két pontjával a két csapat közti különbség mindössze két pontra csökkent, még vezet a Force India, de Vitantonio Liuzzi attól tart, hogy hamarosan megfordul az állás.

“Az utolsó három verseny tekintetében mindenképpen gyorsabbnak kellene lennünk az időmérőn,
ha teljesíteni akarjuk a célt, azaz a Williams legyőzését. Az idény második felében küszködtünk a gumik egy körön belüli felmelegítésével, ezért rosszabb pozícióból rajtoltunk, emiatt pedig néha bajba is keveredtünk a startnál” – magyarázta az olasz.

“De mivel már csak apró fejlesztéseink jönnek, el kell fogadnunk ezt a problémát és rá kell jönnünk, hogyan lehet kezelni.”

“Pozitívum viszont, hogy a padlólemez múlt hétvégén jól működött, bár nekem csak az első kanyarig” – utalt a Massával történt ütközésére Liuzzi. “Előrelépést hozott, pont ahogyan szerettük volna, hiszen Suzukában sokat számít a leszorítóerő.”

Az utolsó három futam előtt Liuzzi egyáltalán nem tudja megtippelni, hogy végül a Williams vagy ők győzedelmeskednek, de bízik benne, hogy lesz olyan verseny, ahol a Force India lehet a jobb.

“A csapatnál jól tudjuk, hogy hajtanunk kell, ha nyomás alatt akarjuk tartani a Williamst. Hatalmasat léptek előre, az autójuk már rendszeresen a top10-ben van. Jelenleg egy kicsit gyorsabbak nálunk, de meglepő, hogy pályáról pályára mennyit változhat az autó teljesítménye, szerintem Brazíliában mi is okozhatunk meglepetést. Aztán ott vannak még a külső tényezők, mint például a biztonsági autó. Mindent meg kell tennünk, hogy annak ellenére is a legtöbbet hozzuk ki a helyzetekből, hogy nem vagyunk a legjobb formánkban.”