Bár a McLaren párosa Japánban sem tudott hozni Fernando Alonsón és a két Red Bull-pilótán, az ellenfelek mögött végeztek, a ferraris spanyol egyelőre nem írja le őket sem, továbbra is úgy látja, hogy négy ellenfelet kell legyőznie.

“Még mindig úgy gondolom, hogy a bajnoki cím öt versenyző előtt is nyitott. Nagyon sokszor láttuk már idén, hogy valaki, akiről úgy tűnt, hogy már kiesett, újra beszállt a játékba. Ez megint megtörténhet” – emlékeztetett a spanyol arra, hogy idén szinte versenyről versenyre változott az erőegyensúly a három élcsapat között.  

“Ezzel együtt talán Webber az egyetlen, akinek belefér még egy rossz hétvége, mindenki más lemondhatna a reményeiről, főleg a hátrébb lévők” – utalt Alonso a mclarenesekre.

A ferraris szerint Korea már tényleg döntő lehet, aki lemarad, kidől a bajnoki küzdelemből. Alonso reméli, hogy az egyre élesebb küzdelemben már tényleg számíthat Felipe Massa eddig elmaradt támogatására is:

“A Koreai Nagydíj tehát döntő lehet egyesek számára, számomra pedig fontos lenne, ha számíthatnék a csapattársamra, Felipére. Tudom, hogy nagyon szeretne fordítani a rossz eredmények után, képes rá, hogy visszatérjen a dobogóra.”

“Ezenfelül nagyon hasznos lesz együttműködni az új pálya titkainak kiismerésében, hogy a lehető legjobban felkészüljünk. A mostani helyzetben minden részlet számít a végső cél elérésében.”

Alonso azt is elismeri, hogy a jongami pályán valahogy a Red Bull elé kellene kerülnie a Ferrarinak, mert a suzukai eredmény ismétlése kevés, hiszen a harmadik hely ellenére hátránya 11-ről 14 pontra nőtt, míg a versenyek egyre fogynak.

“Koreában támadnunk kell, mert fel kell zárkóznom Webberhez. További lemaradással még nehezebbé válik a helyzet!”