Három verseny van hátra a 2010-es Forma-1-es idényből, a Red Bull mindkét pilótájának jó esélyei vannak a világbajnoki címre. Legnagyobb ellenfélnek a ferraris Fernando Alonso tűnik, az olaszok ráadásul kijelentették, hogy igazából csak veszteségminimalizásra érkeztek Japánba, a koreai, brazil és abu-dzabi pálya sokkal jobban fekszik az autónak.

Nem rezelt be a nyilatkozattól Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke, szerinte a hajrában sem lesz gondja az istállónak. “Nincs mitől félnünk a hátralévő három versenyen” – jelentette ki Horner. “Abu-Dzabiban és Brazíliában is versenyképesek voltunk tavaly, de semmit nem veszünk előre lefutottnak. Korea mindenki számára új, és lesznek olyan részek, ahol gyengék leszünk.”

“Az egyik leghosszabb egyenes vár a mezőnyre, melyet egy nagyon-nagyon kanyargós rész követ. Az első szektorban nem leszünk túl jók, a második és harmadik remélhetőleg inkább a mi területünk. Összességében azt várom, hogy az előnyök és hátrányok kiegyenlítik egymást.”

Horner szerint a suzukai kettős győzelem nagyon fontos volt a csapat számára, bizonyította, hogy a jó időmérős teljesítményből képes profitálni a gárda. “Nagy eredmény ez a csapat számára. Nagyon keményen dolgoztunk, hogy ebbe a pozícióba tornázzuk magunkat, nagy az elszántság csapaton belül, ez az eredmény is rámutatott erre. Van még előttünk néhány átugrásra váró akadály, úgy érzem, csapatként képesek leszünk tőkét kovácsolni teljesítményünkből.”