A Q1-ben a rendkívüli kieső Felipe Massa volt, a brazil a szakasz felénél egyszerűen leállt a pályán, a rádióközlése szerint motorhibával. A brazil utolsó “szabad” motorjánál tartott, de a mostani esetleges csere erre a hétvégére már nem sokat ronthat a helyzetén, a tízhelyes büntetéssel is ugyanúgy a mezőny végéről indul, mint simán mért idő nélkül.

Massa autójának elszállításáig pár percig szünetelt is a Q1, majd a szakasz leintésénél szokás szerint az újonccsapatok pilótái búcsúztak. A Virgin ezútal teljesen “pariban” volt az általában jobb Lotusszal, míg Bruno Senna számára igen kellemetlen lehetett, hogy a HRT-nél beugró Christian Klien rögtön több mint egy másodperccel verte.

A Q2-ben előbb Alonso is a motorra panaszkodott, de miután a csapat újraprogramozta az erőforrást a bokszban, a spanyol stabil továbbjutó időt ment. A második szakaszban a meglepően gyengén teljesítő Force Indiák, a két Toro Rosso, a sauberes Nick Heidfeld, a williamses Hülkenberg és a Renault-t falnak koccoló Vitalij Petrov esett ki.

Az utolsó szakasz végül nem azt hozta, amit várni lehetett: a Red Bull Vettel kezében sem volt elég gyors, Alonso Q3 elején futott körével egyszerűen nem bírt a német, az edzéseken látott fölény elolvadt a legfontosabb pillanatokra. A spanyol pályafutása 20. pole-jával szépeN keretbe foglalta a mezőnyt, hiszen így az első és az utolsó helyen is egy-egy Ferrari állt.

Alonso mellől Vettel indul a versenyen, a második soron a McLaren két pilótája, Hamilton és Button osztozik majd. A bajnoki éllovas Webber csak az ötödik rajtkockát tudta megszerezni. Mellőle Barrichello, mögülük Nico Rosberg, Robert Kubica, Michael Schumacher és Kamui Kobayashi várja majd a rajtot.

A Szingapúri Nagydíj vasárnap a megszokott időpontban, délután 14 órakor kezdődik.

Szingapúri Nagydíj, időmérő edzés, Marina Bay, 2010.09.25.