Fernando Alonso (1.): “Nem mondhatom, hogy könnyú lett volna ez az időmérő edzés, keveset futottunk száraz körülmények között, valahol mindig nedves volt a pálya. A Q1-ben és Q2-ben sem éreztem százszázalékosnak az autót, a Q3-ban futott első körömmel viszont elégedett voltam. Felipe motorhibája után próbáltuk megérteni, mi történt, módosításokat hajtottunk végre, hogy elkerüljük a kockázatokat. Visszaálltunk egy biztonságosabb beállításra, még szerencse, hogy egyáltalán bejutottunk a Q3-ba. Nehéz verseny lesz, de a legjobb pozícióból indulhatok, ez száraz és nedves időben is segít. Jó, hogy senki nincs előttem. Olyan verseny lesz a holnapi, amit túl kell élnünk, akármilyen idő lesz, jól kell szerepelnünk.”

Sebastian Vettel (2.): “Zavaros időmérő edzés volt, a korábbi tréningek jól mentek, most nem sikerült elkapni a ritmust. Nem sikerült egy olyan kört sem összehozni, mint korábban, a Q3-ban kétszer is hibáztam. Előbb túl közel kerültem az előttem lévő autóhoz, a második gyors körömben pedig kicsit falra tettem az autót, amivel sok időt veszítettem. A harmadik szektorban sikerült valamit visszahozni, de nem volt elég. Az autóban benne volt a pole, holnap próbálunk javítani.”

Lewis Hamilton (3.): “Nem volt rossz időmérő edzés számomra, főleg, ha Monzát veszem alapul. Igazából több volt a kocsiban, mint amit az eredményünk mutat, de nehéz volt kihozni belőle a lehetőségeket. Nehéz lesz holnap, ha esik, akkor sose fog felszáradni a pálya, remélem, az időjárás nem nehezíti meg a dolgunkat.”