A Forma-1-ből tavaly ősszel, a 2008-as szingapúri megrendezett baleset miatt száműzött Flavio Briatore az F1 hivatalos oldalának adott interjút. Amellett, hogy leszögezte, nem kíván visszatérni aktív szerepben, a pilótákról is beszélt.

A Benetton főnökeként Michael Schumacherrel 1994-ben és ’95-ben bajnoki címet nyerő Briatore már az idény kezdete előtt hibának tartotta a német visszatérését, és most is ugyanezt hangsúlyozta.

“Tartom, amit mondtam. Amikor aláírt, szerintem őszintén hitte, hogy jól döntött, ugyanúgy, ahogy már az első teszten tudhatta, hogy hibázott. Aztán rájött, hogy milyen ijesztően gyorsak is ezek a mai ifjoncok. 41 évesen már nem lehet tartani a lépést Rosberggel meg a többiekkel!”  

Briatore a bokszutcában már nem aktív, de továbbra is menedzseli Fernando Alonsót és Mark Webbert, természetesen róluk is beszélt:

“Mindketten a cégemhez tartoznak. A versenyen velük foglalkozó embereim csak a napi ügyeiket intézik, természetesen sokat beszélgetek velük.”

“A Ferrari egy különleges csapat. Sehol sincs nagyobb nyomás alatt egy pilóta, a Ferrari-versenyző hibája mindig főcím, de a győzelmet sem ünneplik sehol olyan hévvel, mint náluk. Fernando mindig a határon vezet – kénytelen is, mert az autója jó, de a Red Bull és a McLaren jobb.”

“Amikor Michael a Ferrarihoz került, kisebb nyomás volt rajta, öt év alatt csinált nyerő csapatot belőlük. Fernandónak ez már az első évében sikerülhet. Ezt is várják tőle, ezért a nyomás is nagyobb rajta. Ami az ő befolyását illeti, olyan alkat, aki szintén állandó nyomást tart fenn, mindig, mindenkitől a maximumot várja a siker érdekében” – mondta a spanyolról.

“Mark mindig is erős volt fejben. Egyszerűen sosem volt megfelelő autója a bizonyításra. A Red Bullnál most az egyik legjobb autóban ül, úgyhogy nagyon erős. Mindketten megérdemelnék a címet, mindketten nagyon erősek. Nincs favoritom, csak az számít, hogy kettejük közül győzzön valamelyik.”

Míg saját fiait egyértelműen dicsérte, az egykori Renault-főnök lazítást javasolt Sebastian Vettelnek:

“Az a benyomásom, hogy túl sokat agyal, nem elég laza. Fantasztikus pilóta, különleges tehetség, én minden futam előtt azt javasolnám neki, hogy csak menjen és élvezze. Nagyon fiatal, sok-sok ideje van még. Kétségem sincs felőle, hogy világbajnok lesz valamikor, de egyelőre még fejlődik, tanulnia kell a hibáiból.”