A 2008-as szingapúri botrány miatt örökre eltiltott, majd rehabilitált Flavio Briatore újabban egyre gyakrabban tűnik fel a Forma-1-es paddockban, a pletykák szerint visszatérésre készül a Renault egykori csapatfőnöke. Briatore most cáfolta a híreket, saját bevallása szerint éppen elegendő számára az is, hogy kívülről figyeli a történéseket.

“Apának lenni nagyon kielégítő” – nyilatkozta Briatore. “Nyugodtabb vagyok, mint korábban bármikor, az élet olyan csodálatos tud lenni. Alig tartom elképzelhetőnek a Forma-1-es visszatérést, különböző csapatokkal hét bajnoki címet nyertem. Jól elvagyok azzal, amit csinálok, nem keresek állást.”

“Jelenleg nem szórakoztat az F1. Elégedett vagyok az otthoni dolgokkal, apának, férjnek lenni és a befektetésekre figyelni éppen elegendő.” Briatore a futamokat tévén keresztül nézve már jobban átérzi, hogy a rajongók több csatára vágynak.

“Mindig izgalmasak a versenyek, ha valami rendkívüli történik. Például, ha esik, ilyenkor elszállnak a dolgok. Ha ez a faktor hiányzik, jobbára csak a pozíció tartása és védése a cél. A paddockban sokszor elfelejtik, hogy a nézőket a csaták és nem a mérnökök hozzák lázba. Nem érdekli a rajongókat, hogy 600 emberrel és 200 millió dollárból egy csodás autó áll a rajtrácson, azt akarják látni, ahogy hőseik egymás ellen meccselnek.”