Roppant szorossá vált a világbajnokság az Olasz Nagydíjat követően, nem lefutott még a harc, sokan nyerhetnek. Niki Lauda szerint továbbra is a Red Bull van a legkényelmesebb helyzetben, Sebastian Vettellel viszont már nem igazán számol: az osztrák úgy véli, hogy a német olyan komoly hibákat követ el, mint Lewis Hamilton bemutatkozó évében.

“Sebastian nagyon gyors, de időre van szüksége, hogy megtanuljon kevesebbet hibázni” – nyilatkozta Lauda. “Hamilton már sokkal érettebb, annak ellenére sem követ el sok hibát, hogy rettentő agresszíven vezet. Lewis sokkal kiforrottabb pilóta.”

“A Red Bull sok versenyt rontott el, különösen Sebastian, de még mindig az RB6 a legjobb autó, őket kell legyőzni. A McLaren nem elég kiegyensúlyozott, ahogy a Ferrari sem.”

Lauda szerint jelenleg Fernando Alonso a mezőny legjobb pilótája, bár véleménye szerint a spanyol nem nézheti hülyének a világot. “Szerintem jelenleg ő a legjobb az F1-ben. Nincs más, aki hasonlítana rá, se Vettel, se Hamilton, se senki. Kritika csak a McLarennél töltött idő miatt érheti, meg azért, amit a Német Nagydíj után csinált.”

“Olyan nincs, hogy valaki azt mondja, fogalma sincs arról, mi történt a pályán, megpróbálta meggyőzni az embereket arról, hogy ő nem tudott a csapatutasításról.”