Monzai győzelmének köszönhetően Fernando Alonso hátránya 21 pontra csökkent az éllovas Mark Webberrel szemben, a Ferrari is már csak hatvan ponttal áll a Red Bull mögött a konstruktőri vetélkedésben. Belgiumban Alonso nullázott, egy hasonlóan rosszul sikerült verseny után a Ferrari a 2011-es autó fejlesztésére csoportosította volna át erőforrásait; erre most nincs ok, sőt már a vb-cím a cél.

“Jókor, jó időben jött ez a győzelem” – mondta elégedetten Stefano Domenicali csapatfőnök. “Ez a szezon továbbra is tele van meglepetésekkel: Spa után akár azt is gondolhattuk volna, hogy ideje feladni, de még nem voltunk felkészülve erre.”

“Mindig mondtuk, hogy nem olyanok vagyunk, akik csak úgy bedobják a törülközőt. Most ismét nyílt a bajnokság, azzal együtt, hogy továbbra is erős ellenállás vár ránk. Egy napig élvezzük ezt a sikert, majd újrakezdjük a munkát a szingapúri felkészülés jegyében.”

Alonso tisztában van azzal, hogy a jövő évi jelentős szabályváltozások miatt a Ferrari nem tud kizárólag az ő világbajnokságára koncentrálni. “Lesznek fejlesztéseink Szingapúrra, de nem lesz egyszerű tovább javulni, mert 2011-re is gondolnunk kell” – fogalmazott Alonso. “Koncentrálnunk kell, a legkisebb hibát sem engedhetjük meg magunknak, mert továbbra is hátrányban vagyunk.”

“Büszke vagyok arra, amit a Scuderia elért a pályán és a gyárban” – nyilatkozta Luca di Montezemolo elnök. “Kivételes munkát végzett a csapat, ezért köszönet jár mindenkinek.”