Michael Schumacher hiába próbálkozott, nem jutott be az Olasz Nagydíj időmérőjének utolsó szakaszába, csapattársának ugyanakkor ez sikerült. A hétszeres bajnokot nem lepte meg a rossz startpozíció, szerinte sokkal többet nem várhatott. “Ott vagyok a rajtrácson, ahol jelenleg tartunk” – vélekedett Schumacher. “Nem is várhattam ennél többet, hiszen az autó fejlesztését visszafogtuk, nem számíthatunk nagy előrelépésre.”

Schumachert csak Nico Rosberg csúcssebessége lepte meg, kollégája minden szektorban gyorsabb volt. “Nem tudom, hogy csinálta, hiszen az autók között nincs különbség. Szenvedtünk a gumikkal is, minden egyes szett másképp viselkedett. Cél a pontszerzés, rajtolni jól tudunk, meglátjuk, mire lesz elég.”

Rosberg nem volt teljesen elégedett a hetedik hellyel. “Nyerni akarunk, nem pedig hetedik helyekre hajtunk” – fogalmazott Rosberg. “Jelen pillanatban ennél többre nem futja, ma ez volt a maximum. Talán versenybeállításokkal gyorsabb az autó, pénteken hosszabb etapokon közelebb voltunk az élmezőnyhöz.”