Robert Kubica a kilencedik helyről indulhat az Olasz Nagydíjon, a lengyel ennél kicsivel többet akart. “Normál körülmények között a hetedik hely elérhető lett volna, szoros csatát vívtunk a Mercedesszel és Williamsszel” – mondta Kubica. “Egy futással is jó időt mentem a Q2-ben, így spóroltam egy szett gumit az utolsó felvonásra.”

“Jól kezdtem, két tizeddel megjavítottam addigi legjobb eredményemet, így kiálltam a bokszba, hogy két időzített gyors körrel esetleg még többet javítsak. Sajnos, végül nem sikerült jobb eredményt elérnem, ha csak minimális különbséggel is, de lecsúsztam a hetedik helyről. Ez nem túl örömteli, mert olyan autók vannak előttem, amelyek végsebességben nagyon jók, de remélem, ki tudom használni a lehetőségeimet.”

Kubica csapattársa, Vitalij Petrov a 15. legjobb időt autózta, de az időmérő után öt hellyel hátrébb sorolták, mert a bokszból kijövet akadályozta az éppen gyors körre indult Timo Glockot. “Elnézést kérek Timótól, ha feltartottam” – nyilatkozta Petrov. “Nem láttam, hogy jön, kék zászlókat sem lengettek, ahogy kijöttem a bokszból. Ez a büntetés még nehezebbé teszi a dolgom.”