Fernando Alonso (1.): “Kellemes meglepetés ez a pole, nem mondanám, hogy számítottunk rá. Gondoltam, hogy Jensonnal izgalmas csatánk lesz a végén, akár pár századon is múlhatott volna az edzés és az első hely, de szerencsére maradt a legjobb pozíció. Nagyon ízlik a siker, örülünk az eredménynek. A Q3-at egyébként két részre osztottuk, az első csak a ráhangolódásról szólt volna, a második a kockáztatásról, de Monza már csak ilyen: néha akkor vagy a leggyorsabb, amikor nem is az a cél. Holnap legalább a dobogón kell végeznem, hogy versenyben maradjunk, nincs rajtunk túl nagy nyomás, de nem engedhetjük meg magunknak, hogy ne szerezzünk pontot. Óriási lenne, ha nyernénk, de a dobogó kötelező.”

Jenson Button (2.): “Szeretném megköszönni a csapatnak a segítségét, jó döntést hoztam, hogy a nagyobb leszorítóerőt választottam. Végig jól mentünk, a Q3 különösen kemény volt ezen a trükkös pályán. Elégedett vagyok a második hellyel, idén még nem rajtoltam az első sorból, az autóval és a csapat hozzáállásával is minden rendben. Remélem, a versenyre is megmamard a lendület.”

Felipe Massa (3.): “A szokásostól eltérő stratégiával próbálkoztam a Q3-ban, mert nem voltam biztos a gumikban. A korábbi etapokban a második, harmadik köröm volt a leggyorsabb, a Q3-ban is megpróbáltam ezt, de nem jött be, más volt a tapadás. Szerencsére volt még egy szettünk, így meglett a harmadik hely, erős az autó, jó irányba mozdultunk el.”