A múlt hét végén röppent fel, hogy a Forma-1-es csapatok közel járnak a 2013-ra tervezett új motorformula véglegesítéséhez. A hírek szerint két év múlva 1,6 literes, négyhengeres, turbós erőforrások jöhetnének – már ha a Ferrari is úgy akarja…

Az olasz Autosprint arról ír ugyanis, hogy a maranellói csapat a többséggel ellentétben nem támogatja az új formulát, szerintük sokkal jobb lenne a 1,8 literes V6-osokra átállni a mostani 2,4 literes V8-asokról. A Ferrari motorfőnöke, Luca Marmorini szerint a négyhengeres erőforrások miatt teljesen át kellene építeni a kasztnit, és a teljesen új típusú motorok megbízhatóságát sem lehet ilyen rövid idő alatt olyan megbízhatósági szintre fejleszteni, hogy elég legyen belőlük a pilótánként egy idényben engedélyezett öt darab.

A Corriere dello Sportnak adott friss interjújában a Ferrari csapatfőnöke még keményebben fogalmazott: Stefano Domenicali arra figyelmeztetett, hogy “attól függően, hogyan alakulnak az új szabályok”, az olasz márka nyitott más területekre is, mint például a Le Mans vagy a nagy amerikai versenysorozatok.