Jenson Buttont Sebastian Vettel ugyan kiütötte a versenyből a Belga Nagydíjon, a tavalyi bajnok ennek ellenére szentül hiszi, hogy még megvédheti címét. A mclarenes hátránya 35 pont, de szerinte ez még ledolgozható a szezon végéig.

“Egyáltalán nem szálltak el az esélyeim” – mondta Button. “Nagyon elkeseredett voltam a verseny után, de igazság szerint a 35 pont nem olyan sok. A tavalyi pontrendszer alapján ráadásul csak 14 egység lenne a hátrányom, ez egy győzelemnek és egy ötödik helynek felelt meg 2010-ig.”

“Csak annyit kell tennem, hogy minden versenyen kerülöm a balhét és lehetőség szerint a győzelemért harcolok. Biztos vagyok benne, hogy a versengés igazságos lesz, a McLarennél nem lesz első és második számú pilóta, éppen emiatt akartam csatlakozni ehhez a csapathoz.”

“Nagyszerű csapattársam van Lewis személyében, mindketten voltunk már bajnokok, egyenlő feltételekkel versenyezhetünk. Ennek pontosan így is kell lennie, világbajnokságot így kell nyerni. Még harcolok a bajnoki címért, hogy a trófea továbbra is a nappalim dísze maradhasson.”

“Sebastian a verseny estéjén felhívott és bocsánatot kért a történtekért, ami jó dolog, bár az elveszített pontjaimat ettől nem kapom vissza. Nem direkt csinálta, hibázott, de leginkább én ittam meg a levét. Kár, de ezt a fejezetet már lezártam.” Button visszautasította a Red Bull feltételezéseit is, hogy a balesetet az ő korai fékezése okozta. “A versenymérnökömmel direkt kielemeztük az adatokat, amelyek azt mutatták, hogy pontosan ugyanott fékeztem, mint a baleset előtti körben.”