A Williams az idény eleji gyengélkedés után nyárra magára talált, és úgy tűnik a szünet után sem maradt le a grove-i csapat, Rubens Barrichello bizakodva nézhet a 300., jubileumi Forma-1-es futama elé, hiszen a 7. rajtkockát szerezte meg, de az újonc Nico Hülkenbergnek sincs szégyenkezni valója, hiszen a 9. lett.

“Nagyon jó napon vagyunk túl. A délelőtti szabadedzésen volt egy kis beállítási hibája az autómnak, ám a csapat ötletei alapján sikerült megtalálnunk az optimális megoldást. Elégedett vagyok a hetedik rajthelyemmel, hisz ez a hétvége eddig nagyszerűen alakul a számomra. Most futam majd a 300. nagydíjamat, együtt ünnepelhetek a családommal, ugyanakkor a csapattal együtt keményen dolgozunk azon, hogy a versenyen jó eredményt tudjak elérni” – mondta Barrichello.

“Egyáltalán nem rossz az, hogy mindkét autónk bekerült a legjobb tíz közé. Elégedett vagyok az elért eredményemmel, főleg azok után, hogy a Q3-ban az utolsó gyors körömet egy használt gumiszettel tettem meg. Az időjárás ugyanolyan szeszélyes volt, ahogy azt várni lehetett, de emiatt nem szabad izgulni, hisz úgysem tudunk rajta változtatni. Egyetlen célom, hogy a futam végén pontszerző helyen láthassam meg a kockás zászlót” – magyarázta Hülkenberg, aki a hírek szerint hamarosan szerződét is hosszabbíthat a csapattal.